6.7.2013

London

Viime viikon vietin Lontoossa. Aika kului nopeasti eri nähtävyyksiä kierrellessä ja shoppaillessa. Kävin muun muassa London eyessa, Westminster Abbeyssä, Madame Tussaudsissa, British museumissa, St. Paul's Cathedralissa, Tower of Londonissa ja jokiristeilyllä. Lontoossa välimatkat jopa keskustassa paikasta toiseen ovat kohtalaisen pitkiä, joten toimiva metroverkosto (ja hyvät kävelykengät, joita allekirjoittaneella ei tietenkään ollut) ovat tarpeen. Metrolla liikkuminen on todella kätevää, kun oppii lukemaan metrokarttaa ja asemien opasteita. Itse ainakin koin metron kaikista mieluisimmaksi tavaksi liikkua hiukan pitempiä matkoja. Julkisilla liikkumista varten hankin Oyster-kortin, jolle ladataan haluttu määrä puntia. Metrolla liikkuessa kortti leimataan lähtö- ja pääteasemalla ennen junaan menemistä tai asemalta poistumista. Viikon aikana latasin kortille yhteensä noin 50 puntaa, joka riitti hyvin. Eli siis ihan halvimmasta päästä tuo metrolla ajelu ei ole, mutta sitäkin hauskempaa se on! Lisäksi metrotunnelit ovat aivan älyttömän kuvauksellisia! Instagramista ainakin Miss Underground -nimiseltä käyttäjältä löytyy paljon huikeita otoksia Lontoon metrosta. Kuvia pääsee tutkimaan täältä. Muuten suunnistaminen Lontoossa on helppoa, kun suunnittelee reitin valmiiksi etukäteen, niin ei tarvitse alkaa sitten levittelemään karttoja jokaisessa kadunkulmauksessa. 

Kuvausvarusteina mukana olivat Canon EOS 650D, 18-55mm kittilinssi sekä Tamronin 70-300mm objektiivi. Itsehän en vielä zoomia omista, joten tuo pitempi putki oli Tuttelilta lainassa, kiitokset siis hänelle. :) Nuo objektiivit osoittautuivat hyvin käteväksi komboksi. Tosin helpompaa olisi, jos olisi yksi objektiivi, joka kattaisi vaikka 18-250mm polttovälialueen, niin ei tarvitsisi sitten aina olla vaihtamassa linssiä. Harmillisen monissa paikoissa, kuten esimerkiksi Westminster Abbeyssä ja St. Paul's Cathedralissa ei saa kuvata sisällä, joten kuvamateriaalia sieltä ei juurikaan ole. Sisätiloissa kuvaamiseen muuten kyllä kannattaa varata hyvin valovoimainen linssi, koska ainakin British museumin valaistus osassa huoneista on varsin himmeä.

Tekemistä Lontoossa riittää pitkäksikin aikaa. Turistinähtävyyksien top 5 olisi omasta mielestäni tällainen: London Eye -maailmanpyörä, Westminster Abbey, Tower Bridge, St. Paul's Cathedral ja kruununjalokivinäyttely Tower of Londonissa. Ns. "pakollisten" nähtävyyksien lisäksi Lontoossa kannattaa tutustua erilaisiin puistoihin, pieniin kahviloihin, paikalliseen ruokakulttuuriin ja ostosmahdollisuuksiin. Paikoin hintataso on korkeahko, mutta heti kun lähtee hieman pääkatuja kauemmas, hinnatkin laskevat. Jo alle kymmenellä punnalla syö maittavan aterian vaikka Camden Townissa, josta löytyy paljon myös hieman etnisempiä ruokapaikkoja. Vielä viime vuonna Lontoon katukuvassa näkyivät myös jokaisen soitettavissa olevat pianot, jotka nyt ovat kylläkin jo siirtyneet muihin maihin ja kaupunkeihin. King's Cross St. Pancrasin metro-/juna-asemalta löytyy kuitenkin vielä kaksi (hieman jo epävireistä) pianoa, joita saa soittaa. Ja kuten arvata saattaa, nehän olivat kovasti mieleeni. :)

Some photos from my one week trip to London. 


        
Big Ben and the Houses of Parliament & Tower Bridge


Mummies in the British museumWestminster Abbey   
Buckingham Palace


 Tower of London & a view from Piccadilly Circus

Huh, tulipas tekstiä! Nostan hattua, jos jaksoit tänne asti :)

2 kommenttia:

  1. Mun lempimatkakohteeni;viimeksi huhtikuussa tuli käytyä!Kivan erilaisia kuvia kaikille niistä samoista kohteista;)Oraviin en ole kyllä törmännyt...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :---) tuo orava taisi tulla Regent's parkissa vastaan ja oli varsin kesy :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :) ~ Thanks for leaving a comment for me! :)